Wij lopen voorop, en dat willen we graag zo houden. Loop je mee? Dan heeft de Vencomatic Group interesse in jou. Wij zijn namelijk op zoek naar een HBO/WO afstudeerder of WO stagiaire voor de opdracht:

Geluidsmonitoring als welzijnstool in de leghennenstal

Pluimveehouders, dierenartsen en andere specialisten gebruiken hun zintuigen om diergezondheid in de pluimveestal in de gaten te houden. Diergezondheid in de stal is cruciaal voor een optimale productie, maar de toetsing daarvan vereist steeds meer kennis en tijd door schaalvergroting in de sector. Pluimveehouders geven aan dat (afwijkingen in) geluid in de stal een indicatie kan geven van suboptimale diergezondheid.

Vencomatic Group wil onderzoeken of continue geluidsmonitoring de pluimveehouder kan ondersteunen in het dagelijkse leghenmanagement. Deze opdracht is een vervolg op een eerdere oriëntatie over de haalbaarheid van geluidsmonitoring in de stal. De student zal bij de opstart van de stage geluidsdatasets ontvangen en analyseren. Afhankelijk van de resultaten, zal de student vervolgexperimenten opstellen om de relatie tussen (afwijkingen in) geluid en leghengezondheid en welzijn te onderzoeken. De student zal deze relaties onderbouwen door middel van literatuuronderzoek en contact met pluimveespecialisten.

Tijdens deze stage zul je voornamelijk op het hoofdkantoor in Eersel werken, maar ook pluimveestallen bezoeken. De student moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Deze opdracht sluit aan bij de studierichting(en) Agrotechnologie, Dierwetenschappen, (Toegepaste) Biologie, en Applied Science. De duur van de opdracht wordt geschat op ongeveer 5 maanden (fulltime).

De geschikte student kan zelfstandig werken, en heeft affiniteit met statistiek en analyse van grote datasets. Afhankelijk van de resultaten en affiniteit van de student, zal deze opdracht verder worden vormgegeven. Eigen initiatief wordt zeker gewaardeerd.

Durf jij de uitdaging aan?
Stuur dan je sollicitatiebrief met bijbehorende CV, onder vermelding van de opdracht per

mail naar de Vencomatic Group: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..