Sollicie

Beste Veeteler en/of geïnteresseerde,

Sta je te popelen om aan het werk te gaan en zijn de laatste studiepuntjes in zicht? Of moet je nog een tijdje studeren, ben je op zoek naar een stage of weet je nog niet zo goed wat je wil? Dan is de Sollicitatiecursus iets voor jou!

De sollicitatiecursus is de ideale mogelijkheid om te leren hoe je sollicitatiebrieven schrijft, een cv opstelt en sollicitatiegesprekken voert. En, mooi meegenomen: op deze manier kom je in contact met verschillende bedrijven, mogelijk zelfs je toekomstige werkgever.

De opzet van de sollicitatiecursus is als volgt:

-          Algemene introductie gegeven door AERES AGREE, waarbij allerlei informatie gegeven wordt over het schrijven van brieven, een cv en het voeren van een sollicitatiegesprek.

-          Bespreking gerichte sollicitatiebrieven. Van te voren wordt een brief en cv geschreven aan een van de deelnemende bedrijven. De aangeschreven bedrijven geven aan wat de plus- en minpunten van de brief zijn en welke vragen je bij een sollicitatiegesprek kunt verwachten naar aanleiding van de ingestuurde brief.

-          Bespreking open sollicitatiebrieven. Van te voren wordt een brief en cv geschreven aan een van de deelnemende bedrijven. Dit gaat op dezelfde manier als bij de gerichte brieven. Het enige verschil is dat deze brieven niet gestuurd zijn naar aanleiding van een vacature.

-          Hierna vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Hierbij ga je met een aantal studenten bij twee bedrijven op bezoek om een sollicitatiegesprek te oefenen en bij te wonen. Van tevoren dient ook een sollicitatiebrief en een cv ingeleverd te worden.

 Bedrijven uit de hele sector werken mee aan de cursus; van financieel tot voeding en van huisdieren tot de intensieve veehouderij.

 Met vriendelijke groet,

Sollicie 2019

     Anne de Bruijn
     Marlin ter Huurne
     Iris de Jonge
     Nynke Schipper