Ondervereniging voor de intensieve veehouderij

 

Aantal leden: ± 200

Sinds 1992 brengt Porculum, als ondervereniging van studievereniging "De Veetelers", studenten in contact met de intensieve sector binnen de veehouderij. Duidelijke takken hierin zijn de varkenshouderij, pluimveehouderij, maar verder gaan we ook naar bijvoorbeeld vleeskalveren en vleeskonijnen. Niet alleen de veelzijdigheid van deze sector, maar ook de veranderingen, uitdagingen en vraagstukken erin, bieden mogelijkheden tot discussie en perspectieven aan de geïnteresseerde student.

Het contact met de sector verloopt via excursies, waarvan er vrijwel elke periode één plaats vindt. Daarnaast zijn er ook de uitgebreidere excursies, zoals het binnenlandse excursie weekend (binex) en de buitenlandse excursie week (buitex), waarin respectievelijk bedrijven in Nederland en het buitenland bezocht worden.

Deze excursies blijven echter niet beperkt tot enkel de veehouderijen, maar hebben ook betrekking tot de secundaire bedrijven van de sector. Voorbeelden van dergelijke excursies zijn bezoeken aan o.a. Agrifirm, Vencomatic, PIC-NL en Westfort vleesproducten. Stuk voor stuk bedrijven die nauw bij de sector zijn betrokken.

Tenslotte zijn er ook nog de sociale activiteiten, waarbij het informatieve wat naar de achtergrond verschuift. De voornaamste hiervan zijn het 'Onbeperkt Spareribs Eten’ en de ‘Varken Aan ’T Spit' avond (VATS). Laatstgenoemde wordt georganiseerd in samenwerking met de RFS.

Als bestuur vinden wij deelname aan activiteiten belangrijk. Kennis uit de praktijk is vaak net zo belangrijk als de theoretische kennis uit de boeken. Neem daarom deel aan de excursies en voeg zo toegepaste kennis toe aan je studie. 

Met knorrende en kakelende groet

Het Porculum bestuur,

Rik Pruntel                              Chairman
Janiek van de Rijdt                  Secretary
Roos Blenkers                         Treasurer & Promotion 
Sven de Vrij                                                                                                 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Sponsors: