Eerstejaars en wat nu?

Als je begint bij de studie Animal Sciences bij de Universiteit van Wageningen, krijg je wellicht te maken met "De Veetelers". "De Veetelers" is een studievereniging voor studenten van de studie dierwetenschappen. Het verschil tussen een studievereniging en een studentenvereniging is dat een studievereniging je kan helpen met het beter leren kennen van je mede-studenten aan dezelfde studie. Een studievereniging is veel breder en daar leer je vaak mensen kennen die ook andere studies volgen. 

 

Studievereniging

"De Veetelers" wordt bestuurd door het bestuur, zij zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Onder het bestuur zitten de commissies, zij zorgen zelf voor activiteiten zoals: sportevenementen, feestjes, symposia, bijeenkomsten, een almanak en nog veel meer …

Zo’n studievereniging is dus eigenlijk erg handig. Het geeft je korting op de aanschaf van studieboeken, je mengt met studenten uit de hogere of lagere jaarlagen en het is volkomen vrijblijvend. Daarnaast staan "De Veetelers" bekend als de meest actieve studievereniging in Wageningen met meer dan 500 leden! 

 

Commissies

Commissies zijn de ideale plek om je te oriënteren binnen de studievereniging. Bijvoorbeeld de Redactie, dat is een commissie die elke maand het magazine ‘De Veeteler’ schrijven en publiceren. Een aantal studenten zitten bij elkaar in die commissie. Elke week hebben ze een vergadering, ze hebben contact met bedrijven in de sector,  interviewen studenten en nog veel meer. Zeer handig dus zo'n commissie.

 

Onderverenigingen

"De Veetelers" hebben ook een aantal onderverenigingen, dat zijn kleinere verenigingen binnen de vereniging. Hier kun je ook lid van worden. De onderverenigingen zijn verder gespecialiseerd in een bepaalde sector. Bijvoorbeeld Aquarius, dat is een ondervereniging gespecialiseerd in aquacultuur en visserij. De ondervereniging verzorgd ook excursies en educatieve activiteiten in hun sector. Een prima mogelijkheid voor jou om een keer mee te doen met zo'n activiteit, zo leer je kennen welke dieren of sectoren je interesseren. Kijk gerust bij alle verenigingen een keer rond. Het bestuur van zo'n ondervereniging bestaat vaak uit enthausiaste studenten.

 

Zit je in het eerste jaar en ben je geïnteresseerd om eens een kijkje te nemen bij commissies, vul dan dit formulier in of mail/app de voorlichter intern van het bestuur, Jorn Wolterink 

Voorlichter intern Jorn Wolterink
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoon +31 6 15 39 17 18

 

Studie adviseur   Inge Palm
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon +31 31 74 86 191