Het is inmiddels zestig jaar geleden dat de studievereniging “De Veetelers” opgericht werd. In het jaar 1962 had natuurlijk niemand kunnen denken dat de vereniging tot een dergelijk formaat zou groeien. Zo is studievereniging “De Veetelers” niet meer weg te denken uit Wageningen. Als een van de grootste en meest actieve studievereniging van Wageningen zet de vereniging zich dan ook voor veel in. Onderwijs en vrije tijds besteding gaan hierbij dan ook hand in hand.

Ten tijde van oprichting zijn achttien fanatieke studenten bij elkaar gekomen om studievereniging “De Veetelers” op te richten. Het doel van de oprichting was vooral gericht op het verbeteren van het onderwijs. In die tijd moest er om lid te worden een inleg  van twee gulden gedaan worden. De administratie die hierbij kwam kijken werd genoteerd in een kasboek dat tot op heden nog bestaat. Volledig hand geschreven met sierlijke letters zijn alle gegevens genoteerd.

Tegenwoordig is de vereniging te groot geworden om beschreven te worden in een handgeschreven kasboek. Zo heeft de vereniging op dit moment  bijna 500 leden die actief zijn in 27 commissies en 6 onderverenigingen. Hierdoor worden er het hele jaar door vele interessante en gezellige activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn excursies, sportactiviteiten, studiereizen, feesten en nog veel meer. Al deze actieve leden en activiteiten dragen bij aan een niet te vergeten studententijd.

Niet alleen de leden hebben mogelijk gemaakt dat de vereniging tot een dergelijk formaat heeft kunnen groeien. Hierbij zijn vele andere betrokken geweest, zoals; ereleden, docenten, medewerkers van de Wageningen Universiteit en agrarische bedrijven. Deze betrokkenheid heeft en zal altijd gewaardeerd blijven door “De Veetelers”.

Studeren is een must,
Feesten is een lust,
“De Veetelers” maakt je van beide bewust