Ondervereniging voor paardenhouderij

Aantal leden: +- 160

De Paarden Fokkerij Club (PFC) is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

De PFC heeft als doel om studenten van de studie Dierwetenschappen meer praktijkervaring te geven naast de kennis die ze opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Zo hebben wij dit jaar de Curly Horse fokkerij van Mireille Wösten bezocht, zijn wij een dag naar Jumping Amsterdam geweest, hebben wij een kijkje mogen nemen bij Orchid's Paardenmelkerij en hebben wij kennisgemaakt met de American Miniature Horse bij Stal Hazelberg. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een buitenrit en/of clinic plaats, zoals voltige, cross of western. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Jaarlijks organiseren we een informatieve thema- of discussieavond, het symposium. Dit jaar was het onderwerp 'van buiten naar binnen', waar werd besproken wat belangrijk is tijdens het jureren van een (dressuur)wedstrijd en over veelvoorkomende diagnoses bij paarden, zoals kreupelheid. Elk jaar proberen we af te sluiten met een binnenlands of buitenlands excursieweekend, waarbij we 3 tot 4 dagen op pad gaan om hippische bedrijven en organisaties te bezoeken buiten de grenzen van Wageningen en omgeving. Dit natuurlijk in combinatie met leuke buitenritten en gezellige avonden! In 2023 zijn we naar Woudenberg gegaan waar we twee prachtige bosritten hebben gereden. Ook hebben wij Manege Zonder Drempels bezocht. Hier kunnen mensen met een ernstige meervoudige beperking via een speciaal huifbed toch de bewegingen van het paardrijden voelen. Daarnaast kregen we een lezing van Equifacts over het herkennen van pijn bij paarden, kijkend vanuit een wetenschappelijk perspectief. Al onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Equilin en Anivado.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor activiteiten, dus mocht je zelf een leuk idee hebben, laat het ons dan gerust weten.

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's doen en op het gebied van de paardenhouderij en je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

 

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Miriam ten Broek (contactpersoon)

Kim Wijnbergen

Maxime Quispel

Carolien Dierickx

Doortje Verspagen 

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association
Wageningen University
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors:

Heeft uw bedrijf interesse in sponsoring van de PFC? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons nu op Facebook en Instagram (@pfcdeveetelers), en mis niks van onze activiteiten!