Discuscie

De Discuscie, de enige commissie waarvan wordt verwacht dat men altijd in pak of in jasje-dasje verschijnt. Een hele avond sta je met je lekker warme jasje en prachtig mooie dasje te lachen naar volle zalen en belangrijke sprekers, ongeacht of het 35 graden of -10 is.
 
Ongeveer iedere periode in het jaar organiseren wij een discuscieavond of lunchlezing. Onderwerpen in de dierhouderij worden grondig onder de loep genomen, door verschillende visies te laten horen van mensen die denken er verstand van te hebben. Alvorens die mensen ons vanalles wijs gaan proberen te maken, wordt de avond geopend met koffie, thee, en koekjes. Als de eerste honger en dorst zijn gestild, opent de voorzitter de avond en wordt het woord gegeven aan de sprekers. Meestal is er eerst een algemene presentatie om het onderwerp wat verder in detail toe te lichten en vervolgens worden nog 2 verschillende visies verteld om zo een tegenstelling in gedachtes te creëren bij het altijd kritische publiek. Maar voordat iedereen mag losbarsten met zijn brandende vragen en opmerkingen, moet natuurlijk eerst weer iedereen wat voedsel en drinken nuttigen. Er wordt dus even gepauzeerd en hier en daar wordt een biertje genuttigd.
 
Na de pauze, als iedereen goed na heeft kunnen denken over hoe hij alles wil verwoorden, gaat het feest los! Iedereen schreeuwt door elkaar, begint te slaan en verhitte discussies ontstaan. Gelukkig weet de voorzitter van de avond de schade altijd te beperken en iedereen een voor een aan het woord te laten komen. Stellingen helpen mensen te laten nadenken, anders gebeurt dat toch niet.
Als de voorzitter er dan genoeg van heeft, wordt er overgegaan op de borrel. Hier kan nog druk worden nagepraat en flink worden gezopen.
Buiten de voorzitter van de avond zijn er natuurlijk ook nog andere mensen bij de commissie die toch echt een keer iets uit moeten voeren in hun leven. De notulist probeert scherpe opmerkingen en vragen op te schrijven om later een fantastisch verhaal in de Veeteler te kunnen publiceren. Ook de hapjes kaas, worst en komkommer snijden zich niet zelf, dus 2 mensen worden netjes aangesteld om de gehele catering te regelen en een lach op ieders gezicht te toveren! Mocht het dan nog nodig zijn, is er ook nog iemand die als een kip zonder kop met een microfoon door de zaal rent om iedereen duidelijk aan het woord te laten komen.
 
Denk je nou: Hey! Die pipo’s kan ik nog wel iets leren! Of heb je nog ideeën voor onderwerpen, sprekers of andere zaken, mail dan zeker even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Tot ziens op onze volgende Discuscie!
 
Lisa Waverijn - Contactpersoon
Michael Yousef - Sectretaris
Caitlin de Visser - Penningmeester
Willeke Weewer
Pieter Fleerakkers
Laurens Rutten
Claudie Kappers