De BSc-opleiding Animal Sciences (BAS) in Wageningen is uniek, het is naast Diergeneeskunde in Utrecht de enige opleiding rondom dieren die door mensen gehouden worden in het wetenschappelijk onderwijs. De opleidingen aan Wageningen University bestaan uit een Bachelor of Science (BSc) van drie jaar. Veel afgestudeerde BSc-studenten Dierwetenschappen vervolgen hun studie met een tweejarige MSc-opleiding Animal Sciences (MAS).

De bacheloropleiding Animal Sciences heeft 3 onderwijsjaren. In het eerste studiejaar worden vooral algemene basisvakken gegeven, maar ook een aantal opleidingsspecifieke basisvakken. In het eerste deel van het tweede jaar worden meer opleidings-specifieke diergerichte vakken gegeven en in het tweede deel van dit jaar moet een specialisatie/major gekozen worden. De keus is hier tussen de major 'Animal Managment and Care' en de major 'Biological Functioning of Animals'. Tenslotte kunnen studenten in het derde studiejaar een vrije-keuzepakket of een minor kiezen, gevolgd door een afstudeerscriptie. 

Voor meer informatie over de BSc Animal Sciences kun je contact opnemen met de BsC studieadviseur, Tessa van Soest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of studieadviseur Inge Palm (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook kan de website van de WUR geraadpleegd worden (http://www.wur.nl/nl/Onderwijs-Opleidingen/Bachelor/BSc-opleidingen/BSc-...).