Impex

Area Manager Europa

Ben jij die commerciële, resultaatgerichte verkoper met interesse in internationale veehouderij? Draag jij graag verantwoordelijkheid voor het verder uitbreiden van het Europese dealernetwerk? Impex ontwikkelt, produceert en levert drinkwatersystemen voor kippen, varkens en overige veeteelt.

Impex ontwikkelt, produceert en levert drinkwatersystemen voor kippen, varkens en overige veeteelt. Miljoenen dieren hebben wereldwijd via de drinknippels van Impex toegang tot schoon, koel en vers drinkwater. Al sinds 1971 zoekt het familiebedrijf samen met veehouders, wetenschappers en ketenpartners naar de allerbeste drinkwateroplossingen. De kwalitatief hoogwaardige en innovatieve drinkwateroplossingen dragen bij aan het welzijn van dieren, een hogere diergezondheid en betere productieresultaten.
Impex is pionier in drinkwatermanagement en introduceerde als één van de eerste speciale drinknippels, automatische drinksystemen en sensorgestuurde spoelsystemen. In het ultramoderne productiebedrijf in Duitsland worden de drinknippels volautomatisch volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en strengste normen geproduceerd en vervolgens tot drinkleidingen geassembleerd.
De producten vinden hun weg naar de stal via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs, waaronder stalinrichters in meer dan 90 landen. Betrouwbare partners die waarde hechten aan kwaliteit en de agrarische sector in hun land door en door kennen. Er wordt nauw samengewerkt om snelle leveringen en excellente service te kunnen garanderen.
Het hoofdkantoor van Impex is gevestigd in Barneveld, de productie nabij Frankfurt en er is een verkoopkantoor in Gainesville, USA. Er werken in totaal circa 90 medewerkers. Door een interne verschuiving van taken en verantwoordelijkheden en de continue groei is er behoefte aan uitbreiding met een Area Manager die voornamelijk de Europese markt zal bewerken.

Functie

Verantwoordelijk voor verder uitbreiden en onderhouden van Europese dealernetwerk 

 • Na een gedegen inwerkperiode word je verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en het opstellen en implementeren van het verkoopplan en het jaarlijkse verkoopbudget voor de regio.
 • Zelfstandig bewerken van de Europese markt. Actieve prospectie, opbouwen van een netwerk, selectie en relatie-onderhoud van dealers en distributeurs.
 • Opleiden, begeleiden en trainen van de partners en deze ondersteunen in marktbewerking.
 • In nauwe samenwerking met de verkoopbinnendienst zorgdragen voor een zorgvuldig verloop van het verkoopproces; van offerte, orderintake en processing t/m levering.
 • Volgen van trends, ontwikkelingen en kansen in de markt en daar actief op inspelen.
 • Deelnemen aan internationale beurzen en congressen.
 • De Area Manager rapporteert aan en werkt nauw samen met de Export Manager.


Profiel

Commerciële, resultaatgerichte verkoper met interesse in internationale veehouderij

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding, bijvoorbeeld in de richting (Agrarische) Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Agribusiness, (Intensieve) Veehouderij, Animal Science, etc.
 • Enige jaren (Internationale) commerciële ervaring, bij voorkeur in de (intensieve) veehouderij.
 • Affiniteit met en interesse in de ontwikkelingen in de internationale veehouderij.
 • Internationaal georiënteerd, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van meerdere moderne talen (Duits, Spaans, Frans) is een pre.
 • Bereidheid tot regelmatig reizen.

Competenties

 • Commercieel gericht in denken en doen.
 • Resultaatgericht, initiatiefrijk en energiek.
 • Hands-on, zowel op commercieel-tactisch als op operationeel niveau kunnen acteren.
 • Self propelling, in staat het eigen werk te organiseren.
 • Communicatief sterk en sociaal vaardig.
 • Teamspeler, die zelfstandig kan werken, maar het gezamenlijke doel voor ogen houdt.


Standplaats           

Barneveld.


Aanbod
Impex is een gezond, internationaal en innovatief familiebedrijf met groeiambitie. Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de marktleiders op het vlak van drinkwatersystemen voor de veehouderij. Dat biedt kansen. Zowel voor het bedrijf als voor de Area Manager. Bij deze uitdaging hoort uiteraard een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.


Reageren

Impex heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Area Manager exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers, telefonisch bereikbaar op +31 622 412 514. Je kunt solliciteren via www.ceresrecruitment.nl. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.impex.nl. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.