(Junior) Boerenverstand consultant melkveehouderij

WO/MSc, minimaal 32 uur/week

Wij zijn op zoek naar een (junior) consultant die ons team komt versterken met een portie Boerenverstand. Word jij blij van het ontwikkelen en implementeren van praktische oplossingen in de landbouw, dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit zijn wij! / dit doen wij met ons boerenverstand

Boerenverstand is een adviesbureau dat opereert in de duurzame landbouw. Wij zijn gespecialiseerd in grondgebonden landbouw en hoofdzakelijk gericht op de sectoren melkveehouderij en akkerbouw. In onze projecten begeven we ons tussen onderzoek, beleid en het boerenerf. Boerenverstand werkt aan kennis en tools die duurzaamheid praktisch en rendabel moeten maken voor de boer. Onze opdrachtgevers zijn veelal ketenpartijen, brancheorganisaties, overheden of gebiedscollectieven van boeren. In ons werk maken we met veel plezier de vertaalslag van duurzaamheidsopgaves naar praktische oplossingen op het boerenerf.

Op dit moment is Boerenverstand nauw betrokken bij de realisatie van de visie van LNV op ‘kringlooplandbouw’ en bij de aanpak van de stikstofcrisis. Zo werken wij aan een set van kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) waarmee elk landbouwbedrijf zijn bijdrage aan de maatschappelijke opgaves kan tonen en waarmee partijen rondom de boer deze inspanningen beter kunnen waarderen en belonen.

Wat ga je doen in dit werk en wat zoeken wij in jou?

Bij Boerenverstand werken we in het gehele speelveld van de landbouw. De ene dag adviseer je bij ingewikkelde vraagstukken rond het stikstofprobleem, en begeef je je aan de kant van het beleid. De andere dag sta je voor een groep veehouders om hen te adviseren over hun rantsoenen of CO2- footprint. Voor deze functie zijn we dan ook op zoek naar iemand die met beide benen in de klei staat en een achtergrond en affiniteit heeft in de melkveehouderijsector. Het is belangrijk dat jij de taal van de boer spreekt maar ook verbinding kunt leggen met beleidsmakers en (wetenschappelijk) onderzoekers. Je gaat onder andere aan de slag met onderzoek, het adviseren van boeren (individueel/studiegroepen) en het ontwikkelen van tools zoals de door Boerenverstand ontwikkelde mijnrantsoenwijzer.nl.

Wij zijn dan ook op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende eigenschappen: leergierig, zelfstandig, hands-on en gemotiveerd, maar bovenal enthousiast om samen met ons impact te maken.

Wat bieden we jou?

We bieden veel ruimte om je kennis en ervaring verder te ontwikkelen. Tenzij je in het veld bent, kun je je eigen tijd indelen en of vanuit ons kantoor werken in het centrum van Utrecht, of vanuit huis. Je komt werken in een gezellig en enthousiast team met mensen die zich vol passie inzetten om de landbouw in Nederland duurzamer te maken.

En nu?

Word je enthousiast van deze vacature? Dan gaan we graag in gesprek en kijken we samen met jou of de functie bij je past.

De procedure:

Stuur je motivatie en CV naar Daan Heurkens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Daan Heurkens (0610 443 157) en kijk vooral eens rond op onze website www.boerenverstand.nl voor meer informatie over Boerenverstand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.