Vacature stagiair (m/v) Farm Management Support bij Lely International

 “De landbouw is een dynamische sector met een essentiële rol: de wereldbevolking groeit en in 2050 zijn er zo’n 9 miljard monden te voeden. Dat vraagt om 70% meer voedsel. De melkveehouderij wereldwijd staat voor de uitdaging om meer en efficiënter te produceren. Zonder kwaliteitsverlies, op een duurzame en innovatieve manier. En met respect voor mens en dier.

Ondertussen verandert de omgeving waarin melkveehouders, onze klanten, opereren voortdurend. Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst is daarom geen feit, maar een continu streven.

Elke dag helpen helpt Lely hen keuzes te maken in de manier waarop zij hun bedrijf inrichten en runnen. Dit doen we met advies en innovatieve oplossingen die passen bij en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering. Vandaag en morgen.”

 

Stage lopen bij Lely? Meewerken aan innovatieve oplossingen?

Dat kan! Binnen de afdeling Farm Management Support (FMS) werken we mee aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Hierbij is FMS binnen het bedrijf de “stem van de veehouder en de koe” en leveren we de kennis aan die nodig is om ervoor te zorgen dat oplossingen die worden ontwikkeld, voldoen aan de wensen en eisen van onze klant.

42.000 Lely robots melken over de hele wereld 2.7 miljoen koeien. Deze robots worden geavanceerder en verzamelen meer en meer gegevens over de gezondheid van de koe. De interpretatie van die gegevens vereist experts op het gebied van fysiolgie en pathofysiologie. Lely is daarom op zoek naar 2 studenten diergeneeskunde, die ons daarbij zouden kunnen helpen.

Wat ga je doen: Onze robots gereren data, die met behulp van modellen worden vertaald in diagnoses. Voor ontwikkeling van de datamodellen moet de diagnose worden bevestigd. In dit geval door middel van klinisch onderzoek. Je werkt daarin samen met een dierenarts. We vragen je om de testbedrijven te bezoeken en daar door middel van klinisch onderzoek vast te stellen of de “op afstand gestelde diagnose” juist is. Daarnaast vragen we je je bevinding te delen in het development team en samen te werken met het data team, dat de diagnostische modellen bouwt, teneinde die te optimaliseren.

Voorwaarden:

  • Je volgt een academische, diergerichte opleiding en je hebt ervaring met melkvee
  • Je bent in het bezit van een auto
  • Je bent minimaal 3 vaste dagen per week beschikbaar van 15 januari 2024 tot 28 februari 2024.
  • Je spreekt en schrijft Engels op een goed niveau

We bieden:

  • Een praktische stage waarbij je de kans krijgt om je klinisch diagnostische en data analytische vaardigheden te oefenen. Zowel een meewerk-stage, als een onderzoeksstage/thesis project behoren tot de mogelijkheden.
  • De mogelijkheid om in de keuken te kijken bij een van de toonaangevende bedrijven in de agrarische sector, waarbij je mee werkt aan de innovaties die te toekomst van de melkveehouderij gaan beinvloeden
  • Een stagevergoeding ongeveer €400,- per maand

Voor meer informatie of aanmeldingen: Rozan van Rossum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.