Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij

Aantal leden: +- 130

De Paarden Fokkerij Club (PFC) is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Onze leden bestaan voornamelijk uit studenten Dierwetenschappen. De PFC heeft als doel om deze studenten meer praktijkervaring te geven naast de kennis die ze opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Jaarlijks organiseren we een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Worm&Co en Bio-Ron.

In het collegejaar 2019-2020 hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, onder andere een beginnersles en op twee avonden een introductieles voltige. Ook heeft er een symposium plaatsgevonden met als thema: ‘’Opgezadeld?!’’. Een dagexcursie heeft plaatsgevonden waarbij "Manege Zonder Drempels", Stal Zwanehoef en zadelpasser CountryMill zijn bezocht. Helaas hebben we de de gevorderdenrit en de Binex (binnenlands excursieweekend) moeten annuleren vanwege het Coronavirus.

In het collegejaar 2020-2021 hebben we alleen online activiteiten georganiseerd, maar met wat creatieve input hebben we er toch gezellige en leerzame avonden van gemaakt. We hebben de paardenkennis van onze leden getest tijdens een pubquiz, het verschil tussen het werk van paardenosteopaten en -fysiotherapeuten geleerd tijdens het jaarlijkse symposium, kennisgemaakt met ruiterpilates en proefjes beoordeeld tijdens de online dressuurwedstrijd.

Volgend collegejaar kunnen we hopelijk weer een hoop actieve excursies organiseren. Mocht je zelf een leuk idee hebben voor een activiteit, laat het ons dan gerust weten!

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's doen en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Babette Benschop
Flore Brouns
Britt Jacobs
Anandi Visser
Fabiënne van Zwam (contactpersoon)