Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij

Aantal leden: +- 135

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Onze leden bestaan voornamelijk uit studenten Dierwetenschappen. De PFC heeft als doel om deze studenten meer praktijkervaring te geven naast de kennis die ze opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Ook organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Efo en Bio-Ron.

In het collegejaar 2018-2019 hebben we veel verschillende activiteiten georganiseerd, onder andere een introductieles TREC voor de gevorderde leden en een beginnersles voor leden die graag kennis wilden maken met de paardensport. Ook heeft er een symposium plaatsgevonden met als thema: ‘’(Be)kappen nou!’’. Een dagexcursie heeft plaatsgevonden waarbij "De Paardenkamp" en holistisch dierenarts "Den Hoek" zijn bezocht. Tijdens de gevorderdenrit is er een mooie bosrit gereden op Fjorden van Stalhouderij het Fjordenpaard in Breda. Het jaar is afgesloten met een buitex naar de Ardennen en Luxemburg.

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Laurien Brichau
Lianne van Eerden
Kirsten Elzinga​ (contactpersoon)
Dorette Kroeze
Dionne Ruijter

 

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association
Wageningen University
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors:
Image result for logo bio ron

Heeft uw bedrijf interesse in sponsoring van de PFC? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons nu op Facebook en Instagram (@pfcdeveetelers), en mis niks van onze activiteiten!