Porculum

Aantal leden: ± 140

Porculum, de ondervereniging voor de intensieve veehouderij

Sinds 1992 brengt Porculum, als ondervereniging van studievereniging "de Veetelers", studenten in contact met de intensieve sector binnen de veehouderij. Duidelijke takken hierin zijn de varkenshouderij, pluimveehouderij en nertsenhouderij. Niet alleen de veelzijdigheid van deze sector, maar ook de veranderingen, uitdagingen en vraagstukken erin, bieden mogelijkheden tot discussie en perspectieven aan de geïnteresseerde student.

Het contact met de sector verloopt via excursies, waarvan er vrijwel elke periode één plaats vindt. Daarnaast zijn er ook de uitgebreidere excursies, zoals het binnenlandse excursie weekend (binex) en de buitenlandse excursie week (buitex), waarin respectievelijk bedrijven in Nederland en het buitenland bezocht worden.

Deze excursies blijven echter niet beperkt tot enkel de veehouderijen, maar hebben ook betrekking tot de secundaire bedrijven van de sector. Voorbeelden van dergelijke excursies zijn bezoeken aan o.a. Agrifirm, Vencomatic en Westfort. Stuk voor stuk bedrijven die nauw bij de sector zijn betrokken.

Tenslotte zijn er ook nog de sociale activiteiten, waarbij het informatieve wat naar de achtergrond verschuift. De voornaamsten hiervan zijn ‘het onbeperkt spare-ribs eten’ en de ‘varken aan ’t spit avond (VATS)’. Laatsgenoemde wordt georganiseerd in samenwerking met een andere ondervereniging.

Als bestuur vinden wij deelname aan activiteiten belangrijk. Kennis uit de praktijk is vaak net zo belangrijk als de theoretische kennis uit de boekjes. Neem daarom deel aan de excursies en voeg zo toegepaste kennis toe aan je studie.

Met knorrende en kakelende groet,

Het Porculum bestuur,

 

Stijn van der Cruijsen     Contactpersoon

Charlotte Visser              Secretaris

Anne de Bruijn                Penningmeester         

Bart van der Heijden

 

Email: veetelers.porculum@wur.nl
 

 

Sponsoren


Vencomatic BV - www.vencomatic.com    PIC-NL - www.pic-nl.com   

Agrifirm Feed -  www.agrifirm.com    Wesfort Vleesproducten –  www.westfort.nl

Boehringer Ingelheim - www.boehringer-ingelheim.nl