Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij
Aantal leden: ±125

Wie zijn wij?

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Onze leden bestaan uit studenten Dierwetenschappen, wij als PFC hebben als doel onze studenten meer praktijkervaring te geven naast onze kennis die we opdoen in de collegebanken. Dit doen we door verspreid door het hele jaar excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken, stoeterijen en andere bedrijven te organiseren. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Daarnaast organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Pavo en Barefoot.

Afgelopen collegejaar 2017-2018 hebben we veel verschillende activiteiten georganiseerd. Naast een introductieles over grondwerk, hebben we een fokkerij excursie naar KWPN in Ermelo en De Nieuwe Heuvel georganiseerd. Ook werd ons zesde lustrum uitgebreid gevierd met een dagexcursie naar paardenkliniek De Lingehoeve en osteopaat Fenella Doesburg, een reiningles bij Wendy van Osch en een symposium over positieve bekrachtiging en kalmerende signalen. Het jaar werd afgesloten met een Binex naar het noorden van Nederland. Hier bezochten we onder andere de Pavo fabriek, de renbaan in Wolvega, zadelmakerij van den Bosch, en kregen we crossless en een longeercursus. 

Wat kun je dit jaar verwachten? In het collegejaar 2018-2019 zullen we een introductieles en/of beginnersles organiseren, een excursie naar een onderzoeksfaciliteit, een symposium, een bedrijvenbezoek, een gevorderdenrit en natuurlijk de buitex!

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

Met hinnikende groet,

Namens het bestuur van de PFC,

Joëlle Benschop
Charlotte Franken (contactpersoon)

Amber Groenewoud 
Lianne Nijs 
Joanne Tijssen

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association

Wageningen University
Mail: veetelers.pfc@wur.nl

Hoofdsponsor:

 

Sponsor:

Heeft uw bedrijf interesse in sponsoring van de PFC? Mail ons: veetelers.pfc@wur.nl

Volg ons nu op Facebook (https://www.facebook.com/PFC-Veetelers-458213107693308/?ref=br_rs) en Instagram (@pfcdeveetelers), en mis niks van onze activiteiten!

 

​Met hinnikende groetjes,
PFC