Paarden Fokkerij Club (PFC)

Ondervereniging voor paardenhouderij
Aantal leden: ±133

De PFC

De Paarden Fokkerij Club, PFC, is de paardgerichte ondervereniging van Studievereniging “De Veetelers”. Hoewel de naam doet vermoeden dat wij ons vooral bezighouden met de fokkerij, komen bij de PFC alle aspecten van de paardensector aan bod.

Door het jaar heen organiseren wij excursies naar verschillende paardenevenementen, klinieken en stoeterijen. Daarnaast wordt er jaarlijks een beginnersles georganiseerd en vindt er voor de gevorderde ruiters een les of clinic plaats. Bij het organiseren van interessante en gezellige activiteiten vindt de PFC het vooral belangrijk dat er ook iets geleerd kan worden. Daarom doen wij ons best om vooral bijzondere bedrijven te bezoeken en om hierbij zoveel mogelijk achter de schermen te kijken. Op deze manier krijgen onze leden ook meer praktijkervaring in de paardensector. Daarnaast organiseren we jaarlijks een informatieve thema- of discussieavond, waarin een onderwerp uit de categorie 'paard' besproken wordt. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun die we krijgen van onze sponsoren Pavo, Equisport Projects.

Afgelopen collegejaar 2016-2017 hebben we veel verschillende activiteiten georganiseerd. Jumping Amsterdam werd bezocht en we reisden af naar Den Bosch voor een hengstenkeuring. Er werd een lezing georganiseerd over het ultieme sportpaard. Verder was er een gevorderdenclinic en een excursie over diverse huisvestingssystemen. Het jaar werd afgesloten met een Buitex.

Wat kun je dit jaar verwachten? In het collegejaar 2017-2018 brengen wij een bezoek aan de voerfabriek van Pavo. Daarnaast staat er een introductieles grondwerk op het programma en wordt er een nog in te vullen educative activiteit gepland. In de vierde periode zullen wij ons 6e lustrum vieren, met onderandere een openingsborrel, educatieve excursie, gevordenenrit en een symposium. In periode 6 zullen we het jaar afsluiten met een binex! We hebben onzettend veel zin in komend jaar met alle leuke en leerzame activiteiten en zien jullie hier graag terug. 

Wil je naast je studie in Wageningen nog iets extra's en op het gebied van de paardenhouderij je kennis uitbreiden, word dan lid van de PFC!

foto van PFC Veetelers.

Met hinnikende groet,
Namens het bestuur van de PFC,

Ivy van Kemenade (contactpersoon) 
Amber Groenewoud 
Lianne Nijs 
Carmen Noordijk 
Joanne Tijssen

 

Paarden Fokkerij Club | Horse Breeding Association

Wageningen University
Mail: veetelers.pfc@wur.nl

Hoofdsponsor

Sponsor